První pokusy vařit bezlepkově (opravdu první pokusy byly "téměř" bezlepkové, ještě nebyl důvod, šlo jen o zdravé vaření pro dětičky) dopadaly občas dost zajímavě či spíše smutně, suché rozpadající buchty, nepoživatelné pečivo (ještě s žitnou moukou), no vlastně do strouhanky bylo dobré....vaření bylo lehčí než pečení, na rýži toho většinou moc nezkazíte, pravda pohanka se občas rozvařila do kaše a jáhly někdy (i když čerstvé, propláchlé) zhořkly.....ale vedli se docela dobře kaše, pudingy, také zahušťování sosů kukuřičným škrobem bylo v pohodě. A polívky? Ty šly jedna báseň :-)
Zdravé vaření pro nás znamenalo vařit a hlavně péci s co nejmenším množstvím bílé mouky a bílého cukru. Zatímco hnědý cukr a různé sirupy nám zachutnaly ihned (ani děti a pánové nic nepoznali) tak s nahrazením bílé mouky byl opravdu problém.
Pro lidičky, kteří chtějí jen péct "zdravě" a nemají ani alergii natož přímo intoleranci opravdu vřele doporučuji začít nahrazovat bílou mouku postupně a v dalším článku přidáme vychytávky na pečení opravdu bez lepku :-)
Těšte se, vše vyzkoušené :-)
Petra
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat