středa 20. března 2013

A co takhle bezlepkové špenátové gnocchi?

Pro milovníky italské kuchyně nabízím na zkoušku tento recept, je rychlý a moooc dobrý!

Česnekové špenátové gnocchi (čti ňoky)

recept je na jedno jídlo pro 4 osoby (2 dospělí,2 děti), pokud budete chtít větší množství, musíte zdvojnásobit množství všech surovin

Gnocchi:
1 kg brambor - doporučuje se v receptech varný typ C, ale stačí ty co máte doma :-)
sůl, nejlépe mořská - dle chuti
čerstvě namletý pepř  - dle chuti
40g parmazánu - nastrouhat
100-150 g pohankové mouky (může být na půl s kukuřičnou)
2 žloutky
celá palice česneku - oloupat, nastrouhat

Dáme si vařit vodu na gnocchi, pak uvařené brambory nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, dobře promícháme.
Ze vzniklého těsta vyválíme válečky ze kterých si vykrojíme tvary jaké chceme...dáme postupně do vroucí vody a pozor, mějte hned připravenou nádobu na uvařené gnocchi, jsou rychle hotové, jak vyplavou na hladinu,tak se hned musí vyndat. Trvá to 30 sekund až 3 min, záleží na velikosti.

Špenátová omáčka:
Doporučuji dát povařit ve stejnou dobu, jako dáme vařit vodu na gnocchi.

1 balení mraženého špenátu nebo čerstvý Baby špenát (ten stačí spařit)
3 stroužky česneku - nastrouhat
sůl, čerstvý mletý pepř - dle chuti
1 smetana

Mražený špenát lehce podusíme, aby se rozmrazil, přidáme sůl, pepř, česnek, promícháme, přidáme smetanu a už jen lehce prohřejeme. Podáváme s česnekovými gnocchi .-)

Přeji dobrou chuť!!!! Pavla







Žádné komentáře:

Okomentovat