Dostala jsem chuť na nějaké bezlepkové těstoviny, ale měla jsem doma jen rokfór, rukolu a šlehačku. Přemýšlela jsem, co dobrého z těchto surovin uvaříme a padly mi ještě do očí z léta sušené houby, směs hříbků a suchohříbků. Zde je recept :-)
hrst sušených hub
25 dkg rokfóru (může být i Jihočeská niva)
1 šlehačka
špagety (samozřejmě kukuřičné)
rukola (event. špenát, nebo i petrželka)
sůl, pepř
Sušené houby přelijeme horkou vodou a spaříme cca 10 min, potom povaříme asi 5 min, vodu slijeme , houby ještě trochu vymačkáme a pokrájíme.
Těstoviny uvaříme dle návodu a do uvařených scezených zamícháme lžíci olivového oleje.
Šlehačku přivedeme k varu, rozdrobíme do ní sýr, dle chuti osolíme, opepříme. Po rozpuštění sýra plotýnku vypneme. Do omáčky přidáme pokrájené houby, roketu a nakonec vmícháme špagety.
Vřele doporučuji sklenku bílého vína, já nejraději Rulandu ze soukromého sklípku od Velkých Pavlovic :-)
Petra
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat