Některé lepkové recepty na buchty/zákusky/koláče se dají velmi jednoduše upravit na bezlepkové a navíc se i většinou na první pokus POVEDOU a to je pro začátek opravdu velmi důležité, věřte, začít jíst bezlepkově - mít striktní BEZLEPKOVOU DIETU - a ještě vše, co upečete, jíst s odporem, nebo nejhůř rovnou vyhazovat, je opravdu, ale opravdu velmi depresivní.
Na internetu najdete spoustu rad a návodů a receptů, ale ne všechny fungují, bohužel, buď jsme my nešikovné, nebo je někde chyba....
Recepty jsou původně lepkové, většinou s bílou moukou, ale upravené na bezlepkové a opravdu velmi chutné, psané jsou pro již alespoň mírně zkušenou kuchařku:
Zapečené borůvky s tvarohem
2 tvarohy + 100 gr změklého či lépe rozpuštěného másla + 3 vejce zamícháme, přidáme 1 vanilkový cukr a 100 gr (nebo dle chuti) cukru, dále 3 lžíce pohankové mouky (nebo 2 lž pohankové a 1 lž jáhlové, či pohankovou úplně zaměňte s amarantovou) a 1 lžička prdopeče (pro nechápavé Prášek do pečení :-)
Směs nalijte do vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku cca 30X20 cm a posypte 2-3 hrstmi borůvek.
Pečte při 180°C (horkovzdušná) cca 40 min uprostřed trouby - tvaroh malinko zezlátne. Poté nechte vychladit, nelekejte se, při chladnutí poněkud splaskne.
Je to mňamka.
Další budou postupně přibývat. Máte-li zájem o konkrétní buchtu/recept, ale nevíte jak upéct či uvařit ono jídlo bezlepkově, napište, máme už za sebou spousty pokusů a leccos již vychytané :-)
Petra
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat