úterý 19. března 2013

Nejjednodušší bezlepkové buchty - uvěříte

Některé lepkové recepty na buchty/zákusky/koláče se dají velmi jednoduše upravit na bezlepkové a navíc se i většinou na první pokus POVEDOU a to je pro začátek opravdu velmi důležité, věřte, začít jíst bezlepkově - mít striktní BEZLEPKOVOU DIETU - a ještě vše, co upečete, jíst s odporem, nebo nejhůř rovnou vyhazovat, je opravdu, ale opravdu velmi depresivní.

Na internetu najdete spoustu rad a návodů a receptů, ale ne všechny fungují, bohužel, buď jsme my nešikovné, nebo je někde chyba....


Recepty jsou původně lepkové, většinou s bílou moukou, ale upravené na bezlepkové a opravdu velmi chutné, psané jsou pro již alespoň mírně zkušenou kuchařku:

Zapečené borůvky s tvarohem

2 tvarohy + 100 gr změklého či lépe rozpuštěného másla + 3 vejce zamícháme, přidáme 1 vanilkový cukr a 100 gr (nebo dle chuti) cukru, dále 3 lžíce pohankové mouky (nebo 2 lž pohankové a 1 lž jáhlové, či pohankovou úplně zaměňte s amarantovou) a 1 lžička prdopeče (pro nechápavé Prášek do pečení :-)
Směs nalijte do vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku cca 30X20 cm a posypte 2-3 hrstmi borůvek.
Pečte při 180°C (horkovzdušná) cca 40 min uprostřed trouby - tvaroh malinko zezlátne. Poté nechte vychladit, nelekejte se, při chladnutí poněkud splaskne.

Je to mňamka.

Další budou postupně přibývat. Máte-li zájem o konkrétní buchtu/recept, ale nevíte jak upéct či uvařit ono jídlo bezlepkově, napište, máme už za sebou  spousty pokusů a leccos již vychytané :-)


Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat