čtvrtek 21. března 2013

Nejjednodušší bezlepkové buchty II

Mám ráda (a kdo by vlastně neměl, že), když se buchta hned povede a ani není poznat, že je bezlepková (nebo alespoň téměř poznat), navíc miluji všechny buchty s tvarohem a jak poznáte sami, použití tvarohu je pro bezlepkové pečení opravdu výhodné. Opět jde o původně lepkový recept, který je upravený na bezlepkový:

Sypaný tvarohový koláč

3 hrnky pohankové mouky (lze smíchat na půl s jáhlovou či amarantovou)
1 hrnek cukru
1 prdopeč (prášek do pečiva)

Vše smíchat v nádobě.

Připravit nádivku:

3 tvarohy, 3 vejce, 500 ml mléka (nejlépe 250 ml mléka a 250 ml šlehačky 12%), cukr dle chuti, kapku rumu či dvě, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio!)
Všechny uvedené přísady na nádivku rozmíchejte.

Na vymazání plechu a pokladení vršku buchty si připravte Heru či máslo (půl kostky)


Na silně vymazaný plech tukem nasypte polovinu suché promíchané směsi, na to rovnoměrně vylijte tekutou směs, můžete přidat rozinky. Event. mražené borůvky. Nebo třeba nudličky mandlí. Tekutou směs rovnoměrně zasypte zbytkem suché směsi a poklaďte hustě na kousky nakrájenými plátky tuku (nebo tuk rozpusťte a směs opravdu hustě pokropte).

Pečte na spodním roštu v předehřáté troubě při 180°C do zlatohněda. Po vychladnutí dejte do lednice odležet, nejlépe do druhého dne.

Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat