V klasických anglických hospůdkách "pubs" asi nic moc zajímavého nenajdete....protože mají hodně polotovary, na kterých mají nasypanou mouku, asi pro lepší křupavost či co...i na hranolkách....ale v restauracích různých národností je menší problém...rýže a grilované maso....mají skoro na každém jídelníčku. Pokud se nedomluvíte anglicky, doporučuji bezlepkové kartičky ..... http://celiak.cz/cestovani
Jeden vyzkoušený recept na anglický dezert......
Sticky toffee pudding - originál receptu s bezlepkovým vylepšením
300 ml horkého černého čaje (lepší více 400 ml)
230 g datlí (nahradila jsem rozinkami)
50 g másla
170 g přírodního nebo obyčejného cukru
3 vejce
230 g mouky prosáté s práškem do pečiva (stejný díl bezlepkové mouky např. Unimix+kukuřičné mouky+pohankové mouky)
1 lžička jedlé sody
1 lžička vanilkové esence (nebo část cukru nahraďte 2 balíčky vanilkového cukru)
1 lžička granulí instantní kávy
3 lžíce smetany ke šlehání (100ml)
2 lžíce brandy nebo rumu
80 g přírodního cukru + 30 g másla
Nejdříve si uvařte čaj, kterým zalijete datle či rozinky a necháte odstát aspoň 1 hod; máslo, cukr, vejce utřete a přimíchejte k čaji; přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou; nechte vše aspoň 15 min uležet, pak promíchejte a pokud se bude zdát, že těsto hodně zhoustlo, přidejte vodu nebo mléko, vlijte na menší plech a pečte v troubě cca 45 min (nebo jak se vám bude zdát vhodné) na 150°C.Mezitím si připravíte polevu - toffee sauce- smetanu, rum, máslo a cukr smíchejte a povařte dokud nezhoustne, pak nalijte na upečený moučník.....výborné!!!!!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat