středa 18. září 2013

Bezlepkový těstovinový salát

Bezlepkový těstovinový salát
cca 6 porcí

1 pytlík oblíbených bezlepkových těstovin 500 gr
2 cibule, 3-4 stroužků česneku
cca 200 gr bílého masa, na proužky nakájené
mražená zelenina  - hrášek, kukuřice, mrkev
1/4 menší hlávky bílého zelí
sůl, pepř, kmín, bylinky dle chuti - oregano, tymián, rozmarýna, pažitka
olivový olej


Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli (nejlépe větší plátky, ne drobné kostičky) do měkka, přidáme maso, osmažíme, přidáme nahrubo nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme, dusíme vše do měkka pod poklicí. V druhém hrnci mezitím uvaříme bezlepkové těstoviny. 
K měkkému masu a zelí přidáme další zeleninu, podusíme. Dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem. Smícháme s těstovinami. Přidáme bylinky, pažitku.

Dle chuti můžeme přidat nahrubo nastrouhaný parmazán či svůj oblíbený sýr :-) Další varianta je místo zelí podusit oblíbené houby :-)

Přeji dobrou chuť,
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat