Mám i dobrý recept na kynuté těsto na pizzu. Jak jsem již psala, mám z toho vždy tak trochu "buchtopizzu" protože po upečení je těsto vysoké téměř 2 cm...no ale tak si musíte dát o to více třeba šunky nebo parmazánu ;-)
Na dva plechy pizzy potřebujete:
2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru krupice
650 - 700g bezlepkové mouky (míchám dohromady bezlp. směs, pohankovou a rýžovou)
4 lžíce olivového oleje
1 lžičku soli
Připravíme si kvásek - teplá voda, lžička mouky, cukr, droždí, necháme vzejít.
Mouky smícháme, přidáme sůl, olej a kvásek. Promícháme příborovým nožem, pak uvidíme zda ještě přidat trochu mouky či ne, a prohněteme rukama.
Necháme cca 45 min vykynout.
Připravíme si velikost pečícího papíru odpovídajíc velikosti plechu a na něm vyválíme těsto, poté s papírem přehodíme na plech (je dobré si plech předem nahřát).Na těsto přidáme svoje osvědčené dobroty. Pečeme opět pomalu při 160°C.
A pak se pořádně nacpeme :-)
Dobrou chuť přeje Pavla
Díky za tenhle blog!
OdpovědětVymazatMy děkujeme :-) za Vaše díky. Potěšilo.
OdpovědětVymazat