Na výborný ovocný bezlepkový "krambl" budete potřebovat minimum ze svých zásob - ovoce, cukr, máslo, bezlepkovou kukuřičnou strouhanku, skořici, rozinky, mandle :-) Navíc příprava je velice rychlá, můžete využít i pro neohlášenou návštěvu :-)
Dle velikosti zapékací mísy (já používám skleněný pekáč) si připravte množství ovoce (do vymazané nádoby ovoce pokrájejte do výše cca 3/4 nádoby, dle chuti ocukrujte, posypte skořicí, promíchejte s lupínky mandlí, hrozinkami). Dobré kombinace jsou jablka, hrušky, švestky, broskve (libovolný mix).
Vedle v míse si připravte drobenku z másla, cukru a bezlepkové kukuřičné strouhanky - můžete si udělat drobenky hodně a část třeba zamrazit na příště :-)
Ovoce v pekáči hustě posypte drobenkou, trochu přitlačte na ovoce. Dejte péci do trouby při cca 180-200°C cca 20-30 min - drobenka musí být dozlatova, ovoce by mělo pěkně probublávat. Podávejte teplé, studené, samotné či se šlehačkou.
Dobrou chuť přeje Petra
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat