čtvrtek 3. října 2013

Ovocný bezlepkový crumble (čtěte krambl)

Na výborný ovocný bezlepkový "krambl" budete potřebovat minimum ze svých zásob - ovoce, cukr, máslo, bezlepkovou kukuřičnou strouhanku, skořici, rozinky, mandle :-) Navíc příprava je velice rychlá, můžete využít i pro neohlášenou návštěvu :-)

Dle velikosti zapékací mísy (já používám skleněný pekáč) si připravte množství ovoce (do vymazané nádoby ovoce pokrájejte do výše cca 3/4 nádoby, dle chuti ocukrujte, posypte skořicí, promíchejte s lupínky mandlí, hrozinkami). Dobré kombinace jsou jablka, hrušky, švestky, broskve (libovolný mix).
Vedle v míse si připravte drobenku z másla, cukru a bezlepkové kukuřičné strouhanky - můžete si udělat drobenky hodně a část třeba zamrazit na příště :-)

Ovoce v pekáči hustě posypte drobenkou, trochu přitlačte na ovoce. Dejte péci do trouby při cca  180-200°C cca 20-30 min - drobenka musí být dozlatova, ovoce by mělo pěkně probublávat. Podávejte teplé, studené, samotné či se šlehačkou.

Dobrou chuť přeje Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat