středa 16. října 2013

Bezlepkové muffiny II - skořicové

Nedávno nám začal nový školní rok a tak, když chcete dělat dětem zdravou svačinku a navíc sladkou, zkuste tyto bezlepkové skořicové muffiny, velice chutné a upečené překvapivě snadno, rychle:

Skořicové bezlepkové muffiny
cca 10 ks

40 gr lískových oříšků (klidně i mandle) namletých
120 gr změklého másla
cca 80 gr přírodního cukru (z cukrové třtiny)
vanilkový cukr s pravou vanilkou - např. z DM drogerie :-)
špetka soli
2 lžičky skořice
1/2 lžičky perníkového koření (nebo směs hřebíčku, zázvoru, badyánu - namlít)
2 vejce

200 gr mouky (směs pohankové, amarantové, kukuřičné - po třetinách)
2 lžičky prášku do pečiva (opět nejlépe DM drogerie, bezfosfátový)
200 gr podmáslí - lze nahradit 1 bílým jogurtem cca 200 gr rozmíchaným v cca 50 ml vody
rozinky (sušené brusinky, na kousky nakrájené sušené ovoce dle chuti)

Předehřejeme si troubu, vymažeme formičky na muffiny - pokud máme papírové formičky, vymažeme též a vložíme do pevných formiček (a navíc nám ubude práce s pracným mytím formiček).

Prošleháme máslo, cukr, sůl, koření, postupně přidáme vejce a vléváme pomalu podmáslí, lehce vše vyšleháme, potom opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva - pozor nepřešlehat - nakonec přidáme oříšky a sušené ovoce. Těstem naplníme formičky do výše cca 3/4. Pečeme cca 30 min při cca 180°C. Muffiny zezlátnou - propečenost vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Muffiny ještě teplé vyklápíme z formiček. A hlídáme před strávníky, aby stihly vychladnout :-)

Dobrou chuť přeje,
Petra




Žádné komentáře:

Okomentovat