úterý 28. ledna 2014

Špenátový quiche bez lepku

Quiche jsem dělala poprvé a použila jsem tento recept (na netu jich najdete spousty), tak vyzkoušejte......je to docela rychle udělané a je to zase příjemná změna. Doma nám chutnal studený z lednice druhý den mnohem více než teplý, ale záleží jakou kdo má chuť.

Na těsto:
220g mouky (kukuřičná a jáhlová)
120g másla (musela jsem postupně ještě přidat)
2 žloutky
sůl

Náplň:
4 vejce
2 šlehačky
200g tvrdého sýra (jaký máte rádi, doporučuji čedar)
špenát
česnek 2-3 stroužky
sůl
pepř

Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme bochánek, pokud se těsto hodně drolí přidáme máslo. Bochánek těsta dáme uležet do lednice alespoň na hodinu. Mezitím si připravíme náplň.
Špenát smícháme s nastrouhaným česnekem, šlehačku rozmícháme s vejci, sýr nastrouháme.
Uleželé těsto namačkáme do koláčové formy a dáme předpéct na cca 15 min do trouby na 180°C, pak vyndáme a poklademe těsto špenátem, zalijeme šlehačkou, popepříme, osolíme a posypeme strouhaným sýrem. Pokračujeme s pečením dokud nám náplň neztuhne a sýr zezlátne.

Vypadá to trochu náročně, ale je to docela rychlovka a hlavně je to výýýýborné. Obzvláště uleželé druhý den!

Dobrou chuť! Pavla

2 komentáře:

  1. V jakem pomeru je ta mouka prosim?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, mouka je půl na půl, takže 110g jáhlové a 110g kukuřičné. Ať se Vám podaří a chutná... :-)
    Hezký den, Pavla

    OdpovědětVymazat