úterý 14. ledna 2014

Jablečná bezlepková buchta z podmáslí

Jablečná bezlepková buchta z podmáslí je moc dobrá a její příprava je tak rychlá, že ji stihnete večer v mezi pauze - během reklamy - vašeho oblíbeného seriálu či filmu :-) A máte na ráno vynikající zdravou bezlepkovou snídani. 

Jablečná bezlepková buchta z podmáslí

35 dkg bezlepkové mouky (směs 2/3 pohankové a 1/3 jahelné)
1 lžička sody
20 dkg cukru (nejlépe třtinový)
1 podmáslí (500 ml)
1 sklenice řepkového oleje
10 dkg mletých vlašských ořechů
2 vejce
2 jablka nastrouhaná event.
3 lžíce kakaa, rozinky, koření ml. skořice

 Zapněte troubu na cca 180-190°C. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte podmáslí, olej, zašlehejte, dále mouku smíchanou se sodou, kořením, prošlehejte, nakonec zamíchejte kakao, rozinky, strouhaná jablka. Vlijte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do hněda, cca 30 min. 

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat