sobota 4. ledna 2014

Jablíčka smažená v bezlepkovém těstíčku

Jednoduchá, rychlá, levná a přesto naprosto úžasná jsou jablíčka smažená v bezlepkovém palačinkovém těstíčku. Máme je rádi jen tak ke kávičce, nebo večer, když nás přepadne chuť na sladké :-)

Jablíčka v těstíčku
(pro 4 osoby)

1/2 l mléka
špetka soli
2 vajíčka
150-200 gr mouky (směs 1/3 jahelné a 2/3 pohankové)
trochu ml. skořice (či perníkové koření)
4-6 jablíček


Vše ušleháme, dle hustoty těsta event přidáme bezlepkovou mouku - těsto musí být husté (více než na palačinky). Necháme odstát alespoň 1 hodinu, nejlépe více (může se i přes noc v lednici, pak je těsto nejlepší).
Jablíčka mezitím omyjeme, opatrně vyřízneme ohryzek (aby nám jablíčko neprasklo) a poté nakrájíme cca 0,5 cm silné plátky (kola s dírkou uprostřed). Na pánvičku dáme trošinku oleje, vymažeme ji a necháme rozehřát. Jablíčka postupně obalujeme v těstíčku a smažíme jako palačinky, každou stranu. Poté vyndáme a posypeme směsí moučkového cukru se skořicí. Jíme nejlépe ještě teplé, můžeme přidat trošku kyselé marmelády, brusinky, vyšlehanou šlehačku, posypat mandlemi, ale vynikající i jen tak samotné...:-)  



Žádné komentáře:

Okomentovat