neděle 16. února 2014

Kaiserschmarrn - císařský bezlepkový trhanec jako v Alpách :-)

Kaiserschmarrn - císařský bezlepkový trhanec

4 vejce - žloutky a bílky zvlášť
200 gr bezlepkové mouky (směs pohankové a o něco méně jahelné a kukuřičné)
300 ml mléka
100 gr zakysané smetany
1 lžička vanilkového extraktu (nebo sáček vanilkového cukru)
lžička skořice, špetka soli
rozinky množství dle chuti - předem namočené v rumu či vodě (cca 30 min)
třtinový cukr
máslo

Žloutky spolu se skořicí, solí, vanilkou, mlékem, šlehačkou a moukou prošleháme, necháme odstát cca 30 min (klidně i déle), potom vmícháme sníh z bílků. Naběračku těsta rozlijeme na pánev s rozpuštěným máslem, silnější vrstva než na palačinky, posypeme předem namočenými rozinkami a trochou cukru a otočíme, roztrháme a necháme dopéct.

Na talíři posypeme dle chuti moučkovým cukrem, podáváme se švestkovým kompotem, nebo jablečnou přesnídávkou. 

Dobrou chuť,
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat