sobota 1. června 2013

Jak stylově a zdravě ;-) přežít nevlídné počasí

Počasí v posledních dnech je nevábné. Protože není v našich silách ho změnit, můžeme čas strávený nuceně ve vnitřních prostorách našeho domova využít např. ke "googlování" dovolené, k třídění fotografií, ke koukání na filmy s letní tématikou ;-), k čtení a popíjení dobrého vínečka (možná lépe dobrého svařáčku), k hraní společenských her, k setkání s rodinou či kamarády, a nebo ideálně ke zkoušení nových bezlepkových receptů

Letos zatím se nám sluníčko moc neukazuje a tak až konečně vysvitne, bylo by škoda trávit slunné dny v kuchyni kuchařskými pokusy. Co myslíte?

Já se takhle chystám konečně pokořit bezlepkové pečivo - bulky či rohlíčky. Uvidíme. Podaří-li se, recept brzy najdete na našem blogu. Upřímně, nějaké kukuřičné housky jsem již vyzkoušela, ale na rozdíl od sestry výsledek zatím nic moc, první den moc dobré, ale další dny již drobící se, suché. Ale zase můžete upéct třeba zemlbábu - neznáte? No přeci žemlovku :-)

Navíc pečením většinou zabavíte i malé děti, někdy i ty velké :-) A takové vlastnoručně uplácané housky chutnají nejlépe. Děti mohou sami zdobit mákem, kmínem, hrubou solí, semínky a sami zkusit různé legrační tvary - kdo říká, že houska musí být kulatá či oválná? Dobré je vždy ruce před výrobou housek namočit do studené vody - nemusíte tak posypávat těsto velkým množstvím mouky, neboť bezlepkové těsto je dost lepivé. Také je dobré použít pečící papír, bezlepkové těsto se velice rádo přilepí i na dobře pomazaný plech a jde velice těžko sundat. 

Upečené vychladlé housky lze i zamrazit, ale to jistě víte ;-)

Ahojte Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat