neděle 11. května 2014

Bezlepkový cheesecake ze zbylého vánočního cukroví a tvarohu

O víkendu jsem uklízela mrazák, protože jsem strašně "šetrná", vše co nesníme ukládám do mrazáku, pak ho mám ale plný různých dobrůtek nejasného stáří a proto se občas donutím k úklidu a zpracování některých zbytků :-) Dnes jsem spotřebovala pytel zmraženého bezlepkového vánočního cukroví - konkrétně bezlepkových makových hvězd (recept někde na našem bezlepkovém blogu) a bezlepkových ořechových koleček, přidala tvaroh, mám ho vždy doma, nakonec borůvky a mandle a dobrota byla na světě :-) 

Bezlepkový cheesecake z tvarohu

cca 350 gr bezlepkového cukroví rozdrobit
cca 100 gr másla
2 tvarohy (klidně vaničkového)
1 bezlepkový vanilkový pudingový prášek
cukr přírodní třtinový dle chuti
vanilkový cukr, nejlépe domácí
pár kapek vanilkového extraktu (opět nej domácí)
citrónová kúra nastrouhaná z biocitrónu
2 vajíčka
mandle plátky, ovoce (borůvky, jahody či maliny)

Bezlepkové sušenky rozdrobíme, spojíme s máslem a namačkáme do vymazané formy máslem (olejem) nebo vyloženou pečícím papírem, krátce cca 10 min předpečeme při 160°C  - pozor ne vyšší teplotu, rádo se pálí u okrajů. V míse vyšleháme vajíčka s cukrem, vanilkovým cukrem, postupně přidáme tvarohy, citrónovou kúru, nakonec dobře rozmícháme vanilkový prášek, přidáme mandle. Směs vlijeme na předpečenou krustu, nahoru nasypeme ovoce a dáme péct při 160°C cca 40 min (směs je hotová, když se již moc nehýbe a zlátne).

Necháme vychladit.

Dobrou chuť přeje Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat