pondělí 21. dubna 2014

Bread and butter pudding nebo-li semlbába po česku ze zbylého bezlepkového mazance :-)

Pokud vám zbyl bezlepkový mazanec, nebo se třeba úplně nepovedl a je suchý, drobivý, připomenu vám starý nápad, jak z něho udělat super
mňamku :-)

Střední mazanec
500 ml mléka
cukr dle chuti
vanilkový lusk
2 vejce
2-3 žloutky
máslo
rozinky, mandle plátky

Mazanec nakrájejte na plátky, které můžete pomazat máslem, na chvilinku strčte po gril, aby se mazanec trochu opekl (opravdu jen na chvilku, snadno se spálí), poté naskládejte do máslem vymazaného pekáčku, prosypte rozinkami a mandlemi. Troubu ponechte na cca 170°C. Připravte si směs na zalití: Vlijte mléko do rendlíku, přidejte dřeň z vanilkového lusku i vydlabané lusky, přiveďte k varu, vypněte, rozmíchejte cukr. V misce prošlehejte vajíčka se žloutky a pomalinku přilévejte za stálého šlehání teplé mléko. Poté vše vložte do rozehřáté trouby a pečte cca 30 min.

Dobrou chuť přeje Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat