Pokud vám zbyl bezlepkový mazanec, nebo se třeba úplně nepovedl a je suchý, drobivý, připomenu vám starý nápad, jak z něho udělat super
mňamku :-)
Střední mazanec
500 ml mléka
cukr dle chuti
vanilkový lusk
2 vejce
2-3 žloutky
máslo
rozinky, mandle plátky
Mazanec nakrájejte na plátky, které můžete pomazat máslem, na chvilinku strčte po gril, aby se mazanec trochu opekl (opravdu jen na chvilku, snadno se spálí), poté naskládejte do máslem vymazaného pekáčku, prosypte rozinkami a mandlemi. Troubu ponechte na cca 170°C. Připravte si směs na zalití: Vlijte mléko do rendlíku, přidejte dřeň z vanilkového lusku i vydlabané lusky, přiveďte k varu, vypněte, rozmíchejte cukr. V misce prošlehejte vajíčka se žloutky a pomalinku přilévejte za stálého šlehání teplé mléko. Poté vše vložte do rozehřáté trouby a pečte cca 30 min.
Dobrou chuť přeje Petra
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat