sobota 8. listopadu 2014

Bezlepkové sušenky - skořicové a kokosové

Také Vás každý rok překvapuje, že již na konci října a začátkem listopadu začínají všude s vánoční výzdobou?
A televize Vás bombarduje reklamou o tom, co byste měli koupit svým potomkům pod stromeček?
Je to sice brzy ale člověka to tak trochu vánočně naladí, i když venku ještě neopadalo listí.....

Vyzkoušeli jsme tedy doma recept na skoro vánoční cukroví, na sušenky :-) připravili skořici a kokos, aby nám to doma vánočně zavonělo :-) a přidali jsme se k začínajícímu předvánočnímu "běsnění" :-)

Na cca 24 sušenek potřebujete:

220g másla
150g třtinového cukru
1 lžíce javorového sirupu (můžete nahradit medem)
2 vejce
200g rýžové mouky
100g kukuřičné mouky
100g pohankové mouky
vše hladké
1 lžička kypřícího prášku
skořice mletá
kokos

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, trochu to nabude. Pak přidejte sirup a vejce za stálého šlehání. Bezlepkové mouky a kypřicí prášek zamíchejte zvlášť a postupně přidávejte do vaječné hmoty a pořádně promíchejte. Těsto rozdělte do dvou misek, do jedné části těsta přidejte 1 vrchovatou lžíci skořice, do druhé části těsta kokos - 2 lžíce (nebo jak máte rádi). Opět promíchat. Těsto by mělo mít dost hustou konzistenci. Pokud nemá, přidejte trochu rýžové mouky. Poté dejte do mrazáku na cca 20min.
Těsto krásně přituhne, a tak Vám z něj půjdou dobře udělat válečky, které nakrájíte na 1-2cm široká kolečka a položíte na plech s pečícím papírem. Dávejte trochu více od sebe, protože sušenky trochu nakynou.
Pečeme tak na 170°C 30-40 min. Nebo, až se Vám bude zdát, že sušenky hnědnou, hned vyndejte z trouby ven.
Jistě si pochutnáte. Sušenky se mohou prý déle uchovat v uzavřené nádobě, bohužel jsme již dvakrát nemohli vyzkoušet, protože byly hned fuč ;-)

Hezké podzimní dny přeje Pavla

Žádné komentáře:

Okomentovat