úterý 7. července 2015

Bezlepkový ovocný koláč z podmáslí

Horké léto, spousta dozrávajícího ovoce, maliny, jahody, rybíz......není nic lepšího než mít ho ve vláčném koláči :-)

Suroviny na těsto:

jakékoliv ovoce  hodně ;-)
1/2l podmáslí
trocha oleje - cca 5 lžic
3 vejce
250g kukuřičná hladká mouka
250g rýžová hladká mouka
200g moučkový cukr
prášek do pečiva
vanilkový cukr

Na drobenku:
cukr moučka
kukuřičná mouka polohrubá
změklé máslo

Ušleháme vejce s olejem, přidáme cukr, šleháme do pěny. Přilijeme podmáslí, opět chvíli šleháme.
Navážené mouky důkladně smísíme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a postupně přimícháme do tekuté směsi.
Až se vše pěkně spojí a promíchá, necháme alespoň 15 minut odležet. Těsto by mělo být dost husté, ale tekuté, pokud není přidejte ještě podmáslí.
Poté nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Poklademe omytým ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C cca 1 hodinu.


Mějte se fajn, Pavla


Žádné komentáře:

Okomentovat