Tuhle dobrotu možná znáte, jde o docela známý recept na téměř bezmoučnou roládu (někdo dělá úplně bez mouky), nejlepší je se šlehačkou a ovocem, naprosto super jsou banány či jahody, nebo s dvěma druhy šlehačky - bílou a čokoládovou. Možná kalorické, ale moc dobré, no a když si potom půjdete třeba zaběhat, můžete si dát dva, vlastně klidně i tři kousky ;-)
Božská bezlepková roláda se šlehačkou
5-6 vajíček (množství dle velikosti)
3 lžíce bezlepkové mouky (pohanková nebo jenom kukuřičný škrob)
1 lžička prášku do pečiva (prdopeč)
dle chuti cukr, cca 50-100 gr moučkový cukr (může být i přírodní jemnější)
2 šlehačky nejlépe min 40% (budete-li chtít čokoládovou, recept na ní níže)
Na první pohled se zdá, že bez lepku se žít nedá. To první co vás napadne je: Bezlepková dieta? Co budu jíst? To už si nikdy nedám pizzu? Koláč? Zmrzlinu v kornoutku? Co jídlo ve škole? Všichni známe pořekadlo "Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli", ale upřímně - jídlo znamená pro většinu z nás moc. Je jedno, jestli vyznáváme zdravou či nezdravou stravu, ale všichni máme oblíbené pochoutky, laskominy...a najednou nemůžeme skoro nic...dokážeme Vám, že to jde, zdravě a stylově :-)
úterý 19. listopadu 2013
Bezlepková super rychlá luxusní šlehačková roláda
ovoce, čokoláda hodně % :-)
Připravte si pečící papír na větší plech, vymažte tukem. Zapněte troubu na cca 170°C. V míse šlehejte vajíčka s cukrem, dlouho, cca 5 min, do husté pěny, poté opatrně přidejte bezlepkovou mouku smíchanou s prdopečem. Opatrně zamíchejte a pomocí stěrky přesuňte rovnoměrně na vymazaný papír, rozetřete cca 2-3 mm a upečte, trvá to chvilinku, cca 10 min, hlídejte. Do zlatohnědé. Poté nechávám malinko zchladnout a opatrně pomocí papíru stočím. Někdo doporučuje překlopit na jiný čistý a třeba cukrem či kakaem vysypaný papír a s ním potom stočit, vyberte si. Stočenou bezlepkovou roládu necháme úplně vychladnout.
V míse vyšleháme šlehačky, nebo jenom jednu a z druhé vyrobíme čokoládovou.
Já si čokoládovou šlehačku připravuji podobně jako pařížskou (neznám rozdíl) a to den předem. V kastrůlku dám šlehačku vařit, nalámu do ní tabulku dobré hořké čokolády, pomalu za stálého míchání nechám přejít varem cca 2 min, do vychladnutí potom občas zamíchám. Na noc dám vychladit a druhý den vyšlehám, dostanu tak opravdu hustou a opravdu famózní čokoládovou šlehačku.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu šlehačkami (trochu nechám na povrch) a pokladu ovocem, zabalím zpět (nebo jenom dovnitř rozetřu čokoládovou a povrch potřu ozdobně bílou), zabalím, povrch potřu ozdobně šlehačkou, mohu dozdobit nastrouhanou čokoládou,....
Přeji dobrou chuť :-)
Petra
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat