Blíží se léto, i když dle počasí to tak nevypadá, které nám přinese bohatou úrodu, doufejme :-), jahod, borůvek, malin, třešní.....a proto vám nabízím další vyzkoušené bezlepkové recepty na výtečné bezlepkové buchty - bezlepkovou hrníčkovou bublaninu a lehký bezlepkový piškotový dort, oba recepty jsou od naší maminky:
Bezlepková luxusní bublanina:
2 (2 dcl) hrníčky cukru
3 vejce
2 bílé jogurty (my používáme Hollandia 200 gr)
6 dkg rozpuštěného másla
3 skleničky mouky (rýžová, pohanková, Jizerka, kukuřičná - smíchat)
1 prášek do pečiva
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty, máslo, nakonec vmícháme smíchané bezlepkové mouky spolu s prdopečem. Rozetřeme na větší plech a poklademe ovocem. Pečeme do zlatohněda.
Bezlepkový piškotový dort
3 bílky na sníh
18 dkg cukru moučka
3 žloutky
6 lžic oleje
18 dkg bezlepkové mouky Jizerky
1/2 prdopeče
3 lžíce vlažné vody
Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, olej, vodu. Vmícháme mouku s prdopečem. Těsto vlijeme do vymazané kulaté formy a pečeme do zlatohněda.
Po upečení rozřízneme a namažeme oblíbeným krémem, vršek poté opět pokryjeme krémem a dle fantazie ozdobíme šlehačkou, čokoládou. Jiná varianta: korpus rozřízneme, namažeme marmeládou, vršek pokryjeme ovocem a zalijeme želatinou (zaléváme vychladlou želatinou, která již začíná tuhnout).
Dobrou chuť přeje Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat